Urządzenie do czyszczenia parą - warto?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fab1
    Classic
    • 2011
    • 29

Hmmm...no właściwie to jest seria, ale czy ta seria w 4x4 jest taka sama jak w ośce ? Pewnie sami w salonie nie wiedzą, jak będę miał czas to zmierzę prześwit.

Wydaje się być on optymalny jak na wersję cywilną (a nie np. Scout).
    Pewno seria, moja tez byla tak seryjnie, a pakiet na bezdroza to byla plyta pod silnik, w konfigu od o3 pakiet to dosc spore oplytowanie plastikowe, ale nic nie pisza o przeswicie. Ja obnizylem i nie zaluje :diabelski_usmiech A zimy w Beskidach srogie.
  • amlas
    Ambiente
    • 2010
    • 130
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

jak w temacie - czy warto kupować takie urządzenie?
    Chodzi mi o sprzęt do czyszczenia w mieszkaniu, taki czyścik parowy jak np:

albo

Nie ma to być typowa myjka ciśnieniowa i też nie odkurzacz na parę.

Jakieś doświadczenia? Opinie?
    "Największym szczęściem jakie może spotkać człowieka jest życie w socjalizmie.
    Zaś największy pech jaki może mu się przydarzyć to mieć takie zasrane szczęście."

Komentarz

• maymer
      Elegance
      • 2010
      • 839

amlas, przed świętami rodzice napalili się na taką zabawkę, że niby super czyści w domu i w ogóle cudo. Kupiłem im takie coś w castoramie, przywiozłem do domu i... hmm? jak coś nie jest mocno brudne to faktycznie ładnie czyści, ale większe zabrudzenia np. osad z mydła na kabinie prysznicowej to już nie dla tego sprzętu, tu potrzeba starej metody, czyli woda z płynem, szczota i ogień. Podobno te urządzenia spisują się przy czyszczeniu aut - zobaczymy, może wezmę się rano za czyszczenie auta i sprawdzę maszynę w pojedynku z syfem w aucie.

Komentarz

• Evil
        Rider
        • 2009
        • 721

amlas, kiedyś takie coś z Lidla kupiłem. użyłem kilka razy na różnych powierzchniach i nie zdało egzaminu, i tak było trzeba powierzchnie doczyścić.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• motoskoda
          Drive
          • 2013
          • 50

Ja mam karchera parownicę dwukomorowa, przy małym zabrudzeniu daje rade, ale tzreba od razu na sucho wycierać bo zostają smugi. Ogólnie fajna zabawka, ale wiekszy brud trzeba lekko środkiem przeszorować, nieźle dezynfekuje przy dzieciach to rewelka, wszystko wyzabija bo temperatura-wrzątek, ogólnie sprawdza się :diabelski_usmiech :wink:

Komentarz

Pracuję...